Keurmerk

Bookmark and Share In de bouw—en dus ook voor het plaatsen van een schuifpui—bestaan keurmerken die aangeven dat u te maken heeft met een bedrijf of installateur die onafhankelijk en professioneel te werk gaat. Hieronder bespreken wij drie van de belangrijkste keurmerken, namelijk KOMO, Kiwa Nederland en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

KOMO

Het KOMO keurmerk is vooral een kwaliteitskeurmerk. De onafhankelijke stichting KOMO zorgt dat de waarde van het collectieve KOMO-keurmerk gewaarborgd blijft. KOMO-afbouw, het KOMO-keurmerk voor de afbouwsector, houdt zich onder andere bezig met verbouwingen in en om de woning.

Het KOMO afbouwcertificaat is gericht op de uitvoering, duurzaamheid en kwaliteit van producten. Hierbij houd het certificaat rekening met veiligheid, gezondheid en milieu.
Wanneer u een bedrijf met het KOMO keurmerk inschakelt bent u ervan gegarandeerd dat het bedrijf werkt volgens de relevante regelgeving in de bouw.

Dit betekent voor u dat het bedrijf efficiënt werkt en het bouwproces vlotter verloopt. Een ander voordeel is dat bedrijven met dit keurmerk eventuele aanvragen voor bouwvergunningen sneller kunnen afhandelen. Dit bespaart u aanzienlijk in tijd en kosten.

Meer over het KOMO keurmerk vindt u op www.komo.nl

Kiwa Nederland

Kiwa Nederland is een kwaliteitszorgbedrijf wat op internationaal niveau opereert. Het Kiwa keurmerk is vooral belangrijk omdat het zorgt voor certificering van bedrijven in de bouw. Bedrijven die een Kiwa keurmerk ontvangen verkopen producten die voldoen aan internationale kwaliteitseisen en controles.

Kiwa keurt ook de isolatiewaarden van alle soorten HR-glas. Glas met het Kiwa keurmerk krijgt ook het KOMO keurmerk en staat dus garant voor kwaliteit.

PKVW

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) helpt bouwbedrijven om sociaal veilig te bouwen. Het is een veiligheidsinstrument wat ervoor zorgt dat woningen met het keurmerk 90% minder kans hebben op een geslaagde inbraak. Het keurmerk richt zich vooral op gelegenheidsinbrekers en levert onder andere certificaten voor sloten, beslag, hang- en sluitwerk van ramen, deuren en schuifpuien.

Kijk voor meer informatie over het PKVW keurmerk en haar partners op www.politiekeurmerk.nl.
Wilt u meer informatie over algemene keurmerken bezoek dan de website van Milieu Centraal.