Kosten

Bookmark and Share Wanneer u op zoek gaat naar de ideale schuifpui kan het zijn dat u zich al snel verdwaald voelt in het uitgebreide aanbod. Tegenwoordig is de waslijst aan opties en extra’s niet alleen enorm, maar lopen de prijzen als gevolg daarvan net zoveel uiteen.

Wat vooral belangrijk is in de zoektocht naar een schuifpui, is uw wensen, eisen en budget op papier te zetten voordat u begint. Verdiep u in de verschillende materialen, afmetingen en opties en ga dan op zoek naar de leverancier die daar het best bij past.

Prijzen van verschillende schuifpuien zijn door de ruime keuzes vaak moeilijk te vergelijken. Er zijn een aantal zaken waarvan u er van te voren op kunt rekenen dat ze de prijs zullen beïnvloeden. Wij zullen deze opties en de manier waarop zij de aanschafprijs beïnvloeden hieronder nog eens bespreken.

Prijzen

Zoals te lezen op de pagina’s aluminium, kunststof en hout hebben de verschillende materialen hun eigen voor- en nadelen. De prijs van aluminium en kunststof ligt over het algemeen hoger dan dat van hout. Deze materialen zijn moeilijker aan de passen aan bijvoorbeeld de kleur van uw huis, maar zijn minder vatbaar voor kleine beschadigingen dan hout en reparaties zullen dus minder snel voorkomen. Ook de keus in glas is van invloed op de totaalprijs van uw schuifpui.

Vanzelfsprekend is een grote schuifpui duurder dan een kleine. U kunt er voor kiezen een schuifpui te bestellen in één van de beschikbare standaard maten. De prijzen liggen dan ongeveer tussen de € 1000 en € 3000 (exclusief eventuele bijkomende kosten).

Heeft uw schuifpui echter afwijkende afmetingen dan moet deze op maat worden gemaakt en stijgt de prijs.

Stookkosten

Een goed geïsoleerde schuifpui is duurder in aanschaf dan een schuifpui zonder extra isolatie. Slechte isolatie heeft wel nadelige gevolgen voor uw stookkosten. Doordat er veel warmte ontsnapt zult u harder moeten stoken en uw energierekening zal flink stijgen.

Daarom is het een verstandige keuze te investeren in goede isolatie en dubbel of HR-glas. Op deze manier bespaart u aanzienlijk op uw energierekening en verdient de schuifpui zichzelf in de loop der jaren terug.

Reparatiekosten


Wanneer uw schuifpui onverhoopt toch beschadigd raakt, moet deze gerepareerd worden. Een schuifpui van hout is relatief gemakkelijk te repareren, terwijl aluminium en kunststof schuifpuien een stuk minder makkelijk te herstellen zijn. Houd er bij uw keuze in materialen dus rekening mee dat de reparatiekosten mede afhankelijk zijn van het materiaal waarvan de schuifpui vervaardigd is.

Bijkomende kosten

Een belangrijke post op de rekening bevat de soms aanzienlijke (en vaak onvermijdelijke) extra kosten, zoals

• Service kosten
Vaak worden extra kosten in rekening gebracht voor het opmeten en inspecteren van de gevel voordat de schuifpui besteld/geplaatst wordt.

• Transportkosten
De levering van de schuifpui aan huis kan bij de prijs inbegrepen zijn of als extra kostenplaats opgemaakt worden. Informeer bij de dealer wat de afspraken zijn.

• Vakman
De vakman is er om de schuifpui professioneel voor u te installeren en moet betaald worden. Installeert u de schuifpui liever zelf? Hou dan rekening met de aanschaf en/of huur van gereedschap en extra materialen die u zelf niet in huis heeft.

• Vuilcontainer / mobiele kraan huren
Het plaatsen van een schuifpui kan nogal wat troep opleveren. Om dit kwijt te kunnen huurt u een vuilcontainer die aan de woning of in de straat geplaatst kan worden. Extra zwaar materiaal voor het plaatsen van de schuifpui, zoals een mobiele kraan, brengen kosten met zich mee.

• Vergunningen
Hou tot slot rekening met de kosten van een eventuele bouwvergunning en de aanvraag ervan. Voor meer informatie over vergunningen en om er achter te komen of u die nodig heeft bekijkt u de pagina [vergunningen].

BTW-tarief

Voor herstel- en renovatie werkzaamheden geldt een vast BTW-tarief van 19%. Dit tarief geldt ook voor sloopwerkzaamheden die te maken hebben met het herstel en/of de renovatie.