Onderhouden

Bookmark and Share Bewegende onderdelen en onderdelen die blootgesteld worden aan vuil en stof kunnen langer meegaan wanneer u ze goed onderhoudt.

Kunststof profielen:

Ongeveer 1 keer per maand kunt u de kunststof profielen van uw schuifpui reinigen met een regulier huishoudelijk schoonmaakmiddel (geen schurende middelen). Bij uw leverancier kunt u een speciaal reinigingsmiddel krijgen wat 2 keer per jaar zorgt voor een grondige reiniging.

Hang- en sluitwerk:

Alle bewegende onderdelen van het hang- en sluitwerk moeten minimaal 1 keer per jaar worden gesmeerd, bijvoorbeeld met siliconenspray.
De tocht- en aanslagrubbers hebben geen onderhoud nodig.

Vraag bij uw leverancier naar de beste manier om uw schuifpui te onderhouden. Bekijk ook de voorwaarden van de garantie; hier kunnen bepaalde handelingen in staan (bijvoorbeeld met betrekking tot het reinigen en onderhoud) waarbij de garantie komt te vervallen. Wanneer u de aanwijzingen van de leverancier en/of fabrikant niet opvolgt kan dit slijtage aan het beslag en de profielen tot gevolg hebben.

Middelen die u beter niet kunt gebruiken bij het onderhoud zijn bijvoorbeeld middelen die PVC structuren en kleuren aantasten. Dit zijn bijvoorbeeld remover, wasbenzine, aceton, vlekkenwater, acetaat, methyleenchloride en andere bijtende of schurende middelen.
Indien u hardnekkige vlekken niet kunt verwijderen met een regulier schoonmaakmiddel kunt u het best contact opnemen met uw leverancier voor advies.